Градушката в Сливенско е убила малко карталче в Котленската планина. Това

...
Градушката в Сливенско е убила малко карталче в Котленската планина. Това
Коментари Харесай

След силната градушка в Сливенско: Бебе карталче е убито от ледените топки

Градушката в Сливенско е умъртвила малко карталче в Котленската планина. Това оповестиха от Фонда за дивата флора и фауна (ФДФФ) на страницата си във Facebook.

Бебето е било едвам на пет дни, когато е било  убито от ударите на ледените топки в гнездото.

 Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ) България 3 мин. Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ)  След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско Тази сутрин 2 мин. След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско  Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ) България 3 мин. Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ)  След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско Тази сутрин 2 мин. След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско

Родителите на малкото са карталите Багатур и Каракачанка. Те са много млади птици, на 4 години, само че образуват двойка през 2023 година През 2024 година е снесено яйце и е излюпено дребното карталче в изкуствено гнездо върху черен бор. 

Въпреки неприятната вест, чакаме още три дребни в региона през 2024 година, пишат от Фонда за дивата флора и фауна.

В четвъртък градушка с размера на орех и мощни стихии удариха Централна и Южна България. Най-едрите късовете паднаха в старозагорското село Самуилово и в сливенското Асеновец.

Снимка: Фонд за дивата флора и фауна ФДФФ

Силна градушка удари и Чирпан и близките села Зетьово и Гита. За благополучие потърпевши хора нямаше. Въпреки това има големи материални вреди по полетата и дворовете на хората. Някои споделят, че земеделската им продукция е застрашена. 

Изпълнителната организация за битка с градушките заяви, че е изстреляла 600 ракети, с цел да предотврати още по-големи проблеми. 

 

 

 

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР